210199
Book
In basket
W książce znajdą się przepisy m.in. na kopytka ze szpinakiem w umamicznym sosie na bazie grzybów, miso i sosu sojowego, doprawione makowym furikake, pampuchy – bułeczki gotowane na parze, które Rozkoszny nadziewa smażonymi boczniakami i bobem, a następnie polewa sosem na bazie bliskowschodniej tahini, młodą kapustę z glazurą z harissy, podaną na kwaśnej śmietanie z kurkumową oliwą i koprem. To gotowanie odzwierciedlające ducha naszych czasów. Jest lżej, zdrowej i szybciej, a przy tym z pełnią polskiego smaku rozumianego na nowo – globalnie. Tak ekscytującego, że nie można mu się oprzeć.
Availability:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 641/642 a/Kor (1 egz.)
Czytelnia naukowa
All copies are currently on loan: sygn. 641/642 a/Kor (1 egz.)
Notes:
General note
Tekst także na stronie 3. okładki. Na okładce: autor bloga rozkoszny.pl.
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again